Seitan: Daca masurile anticriza nu dau rezultate, guvernul trebuie sa plece

Ultima actualizare: 04-10-2012 10:27
Mihai Seitan

Mihai Seitan a declarat ca in caz de nereusita in ceea ce priveste masurile de austeritate, Guvernul ar trebui sa plece, fiind o entitate solidara.

"Noi ne-am pus aceste probleme alegand intre toate masurile posibile de a fi luate in situatia de acum si in evolutia de acum a economiei si a economiei mondiale. Daca economia mondiala va face ca aceste elemente sa nu poata sa fie asezate sau respectate sau nu vom fi in stare sa punem in aplicare aceste lucruri, sigur, categoric, Guvernul ar trebui sa plece. (…) Vorbim de un guvern. Guvernul este o entitate solidara si guvernul raspunde tot solidar la reusite ca si la nereusite", a declarat Seitan, intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca masurile anticriza vor avea succes in conditiile in care economia mondiala nu va avea o evolutie negativa. "Nimeni nu poate sa fie nicio garantie ca lucrurile acestea se petrec. Este foarte clar ca masurile pe care le luam in actuala situatie economica, dupa parerea noastra si nu numai, aduce garantia ca la anul se va intampla asa. Sigur ca nu putem garanta ca realitatea economica, criza economica mondiala nu se va accentua mai mult si va avea implicatii si mai mari. Asta nu avem de unde sa o stim, asa cum nu o stie nimeni pe lumea asta. Deci, sub aceasta rezerva, situatia pe care ne-o asumam criza politica sa fie cea pe care noi o predictam si sa nu aiba alta evolutie", a mai spus Seitan.

Si alti lideri ai PDL intre care Roberta Anastase si Elena Udrea, au aratat ca daca pachetul de masuri anticriza esueaza, Guvernul va trebui sa-si dea demisia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO