Ne intoarcem la taxa auto din iulie 2008?


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 03:27
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Riscam sa ne intoarcem in timp, adica la taxa auto din 1 iulie-2008. Este ideea ministrului mediului, care cere Guvernului sa anuleze ordonanta aflata in vigoare, pentru ca nu este acceptata de Comisia Europeana.


Ministrul mediului se contrazice: spune ca nu isi doreste ca tara sa se umple de rable, dar ca pana o sa puna la punct o noua taxa de poluare nu este exclus sa revenim la impunerea de anul trecut.

Acest lucru ii va bucura pe romanii care doresc sa cumpere masini batrane, dar ieftine, de pana la 5.000 de euro. Vor avea de platit de trei ori mai putin decat plateau cu actuala taxa.

Vestea este o lovitura insa pentru importatori si pentru Dacia, puternic afectati de taxa din vara. In cele cinci luni, cu o taxa ce permitea importul de harburi, vanzarile de autovehicule noi au scazut vertiginos, cu pana la 50% in decembrie.

In a doua jumatate a anului trecut, in Romania au fost importate nu mai putin de 200.000 de masini la mana a doua, din care marea majoritate mai vechi de 10 ani. In aceeasi perioada, Registrul Auto Roman s-a confruntat cu un val de respingeri: masinile aduse nu corespundeau tehnic.

Din 15 decembrie, actuala ordonanta inca in vigoare scuteste de taxa masinile noi, cu o capacitate mai mica de 2000 de centimetri cubi si o tripla pe cea la restul masinilor, indiferent de varsta.

Taxa auto – triplata sau nu? Discuta si tu!

Tags: taxa auto,

Masinile noi, vandute la tocmeala. E nevoie de taxa auto?
Nu anulati taxa pentru ca distrugeti industria auto! Tu ce zici?
Visul s-a implinit! Taxa auto anulata, promite ministrul mediului!
VIDEO PROTVPLUS.RO