Piata imobiliara este blocata! Constructorii se judeca cu dezvoltatorii

23-02-2009 00:00

In plin blocaj pe piata imobiliara, constructorii incep sa-i cheme pe dezvoltatori in instanta, pentru ca nu ii mai platesc. In tara mai multe proiecte sunt paralizate, dupa ce muncitorii au refuzat sa mai urce pe schele pana nu isi primesc salariile.


Intr-un cartier de blocuri de langa Bucuresti, muncitorii refuza sa mai lucreze. Au lipit pe garduri afise in care se plang ca n-au mai vazut salariu din octombrie.

"Arhitectura cu iz arhaic, copiata dupa ansamblurile rezidentiale cochete din sudul Italiei". Asa este promovat pe site-ul oficial un proiect din Bucuresti. Ar fi trebuit sa fie gata la sfarsitul lui 2008. Dupa cum arata lucrarile, cladirile nu sunt ridicate nici macar la stadiul de "rosu"!

Unele locuinte au fost vandute, inainte ca proiectul sa fie blocat. Dezvoltatorul spune ca a virat banii catre antreprenor, dar ca acesta a sistat platile catre firma angajata pentru constructie, din cauza ca ar fi "umflat" mai multe facturi la materiale.

La Cluj, un alt constructor a dus trei dezvoltatori in instanta. Analistii imobiliari anunta ca litigiile pentru neplata se vor inmulti. Dupa estimarile specialistilor, in 2009 se va construi cu 80% mai putin decat se anuntase.

Tags: imobiliare,


VIDEO PROTVPLUS.RO