Pe santierele autostrazilor se vorbeste numai de somaj si concedieri masive


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 08:39
Data publicarii: Duminica 28 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Iarna pare pe sfarsite, iar firul ierbii o sa dea curand, inclusiv acolo unde nu ar fi cazul, pe santierele mult promiselor autostrazi.

 

Daca in alti ani, pe vremea asta, constructorii macar isi pregateau utilajele pentru deschiderea lucrarilor, acum vorbesc numai despre somaj si concedieri masive. Cu totii se vaita ca banii pentru infrastructura, promisi de guvern, au ramas doar un vis frumos.

Pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti sunt 700 de muncitori, insa constructorii daca le mai dau salariile la zi catorva zeci. Pun lipsa de avant pe seama vremii, insa nu uita sa atraga atentia asupra celor peste 100 de milioane de lei pe care le au de recuperat de la Ministerul Transporturilor.

Situatia este si mai complicata pentru 2.000 de lucratori antamati pe autostrada Transilvania. Compania constructoare, Bechtel, a anuntat ca ii trimite acasa definitiv daca nu incaseaza banii cuveniti.

"In acest moment in jur de 1300-1400 de persoane sunt in somaj tehnic,iar restul muncesc intre kilometrul 1 si 9. Continuam discutiile cu Compania Bechtel si sa speram ca reusim sa oprim aceste concedieri colective", a declarat Mihai Lup, lider sindical Bechtel.

Tags: autostrazi,

Bechtel vrea sa concedieze toti oamenii de la Autostrada Transilvania
Oprescu: Lucrarile la autostrada suspendata vor incepe in acest an
Visul lui Berceanu: 282 kilometri de autostrada din bani UE in 2015
VIDEO PROTVPLUS.RO