Merkel: Criza datoriilor suverane nu pune in pericol zona euro


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 20:14
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Angela Merkel

Criza datoriilor suverane demonstreaza ca economiile mai slabe trebuie sa devina mai competitive, dar nu pune in pericol zona euro, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

"Nu cred ca zona euro este in pericol. Ne confruntam cu turbulente si situatii la care nu m-as fi gandit acum un an si jumatate. Cel mai important lucru este, pe langa masurile de ajutor convenite, coordonarea mai buna la nivel economic. Aceasta inseamna ca economiile mai putin competitive azi trebuie sa se imbunatateasca", a afirmat Merkel.

Oficialul german a declarat luni ca Uniunea Europeana (UE) se va prabusi in cazul in care moneda euro dispare. Intrebata despre Irlanda, ale carei probleme cu datoriile genereaza speculatii potrivit carora statul ar putea avea nevoie de ajutor extern, Merkel a raspuns ca zona euro are un plan de salvare pentru tarile cu probleme.

"Avem o plasa de salvare pentru cazul in care o tara are nevoie de ajutor, insa nu vad sa apara prea curand o astfel de situatie. Dar daca un stat are nevoie, poate cere ajutor, daca zona euro, ca intreg, este in pericol", a spus cancelarul.

Zona euro cade ca un joc de domino, iar problema este moneda unica

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO