Lazea, BNR: Bancile au fost total netransparente, au profitat cat au putut


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 19:51
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Valentin Lazea, BNR

Atac dur asupra bancilor de la noi, venit chiar din partea economistului sef al BNR, Valentin Lazea. Acesta a declarat in nume propriu, ca institutile financiare au profitat de pe urma clientilor cat au putut. Cu toate astea, ele nu trebuie distruse.

Lazea a precizat ca Romania a avut o criza financiara, dar nu una bancara, si nu trebuie sa declanseze singura una intrucat efectele sunt grave.

Crizele bancare s-au lasat de regula, chiar si in statele dezvoltate, cu consecinte foarte nedorite, pe termen foarte lung, a declarat Lazea.

Lazea a spus ca ponderea creditarii in PIB se mentine in Romania de bine, de rau la aproximativ 40%. Daca vrem sa zguduim barca sistemului bancar cu orice dinadins putem sa ajungem cu ponderea creditului in PIB unde eram acum 3-4-5 ani, mult mai mica. Una este transparenta pe care Directiva 48/2008 o cere si este bine pentru ca bancile din Romania au fost total netransparente si au profitat cat au putut si intr-un fel si-au meritat aceasta soarta. Dar a merge dincolo de transparenta si a le da un bobarnac, pentru ca vezi dom'le trebuie pedepsiti bancherii, iata unde ne poate duce, a afirmat economistul-sef al BNR.

Valentin Lazea a mentionat ca declaratiile sunt in nume personal si nu angajeaza in niciun fel banca centrala.

Citeste declaratiile sale pe www.mediafax.ro.

Sursa: Mediafax

BNR suna alarma! Un sfert dintre romanii cu credite medii au restante
Mugur Isarescu nu este interesat de Presedintie, ramane la afacerea cu vin
Isarescu, despre OUG 50: “Sa nu inlocuim un exces, al bancilor, cu altul
VIDEO PROTVPLUS.RO