FMI nu ne da bani daca bugetul pe 2010 nu e gata pana la sfarsitul anului

Ultima actualizare: 23-03-2012 08:43

UPDATE: Seara a venit cu vesti proaste pentru oficialii romani, care au aflat ca este posibil sa nu mai vedem nici un ban de la Comisia Europeana de Mos Craciun.

In mod normal, in decembrie, Romania ar fi trebuit sa primeasca un miliard de euro, dar reprezentantii Comisiei nu vor sa ne dea banii, daca nu este aprobat bugetul pe 2010 pana la finele anului.

Reprezentanti ai Guvernului au recunoscut in urma discutiilor de joi seara ca este putin probabil sa indeplinim conditiile impuse de Comisia Europeana. Asa ca, din cele 2,5 miliarde de euro pe care ar trebuit sa le primim in decembrie si de la Comisie si de la FMI, mai raman in joc doar 1,5 miliarde, banii de la FMI.

Din fondurile aflate acum sub semnul intrebarii, ar fi trebuit platite pensiile si salariile. Reprezentantii FMI au venit in Romania de trei zile si par mai ingrijorati de situatia politica de la noi, decat de cea economica.

De altfel, s-au intalnit si cu liderii politici. Joi cu Emil Boc si Crin Antonescu, iar vineri, cu Mircea Geoana. Si nu vor pleca inainte sa treaca si pe la Cotroceni.

Specialistii spun ca americanii vor sa se asigure ca indiferent de rezultatul alegerilor Romania va fi in stare sa duca acordul la bun sfarsit.

Basescu spune da, Boc spune ba: Romania nu renegociaza acordul cu FMI

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO