Basescu spune da, Boc spune ba: Romania nu renegociaza acordul cu FMI


Ultimul update: Miercuri 02 Mai 2012 01:11
Data publicarii: Marti 27 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
FMI

Romania nu va renegocia acordul cu FMI, in conditiile in care si-a respectat angajamentele internationale pana la 1 octombrie, a declarat marti premierul in exercitiu, Emil Boc.


Boc a explicat ca Romania si-a respectat toate angajamentele cu FMI pana la 1 octombrie, iar in ceea ce priveste actele normative care trebuiau adoptate el a spus ca este vina parlamentarilor ca nu au facut eforturi pentru adoptarea acestora, scrie Mediafax.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat luni ca a facut "eforturi mari" in vederea revizuirii acordului cu FMI, spunand ca trebuie operate "anumite modificari" pentru ca Romania nu va putea indeplini toate obligatiile asumate pana la 31 decembrie.

"Avem o vizita a FMI si am facut eforturi mari ca aceasta revizuire a acordului cu Fondul sa se faca, in primul rand ca trebuie constatat daca Romania si-a indeplinit obligatiile asumate pe primele trei trimestre, pentru a se elibera transele de imprumut pentru luna decembrie si, in acelasi timp, trebuie facuta revizuirea acordului pentru 2010, pentru ca pe 15 decembrie este sedinta board-ului, in care se pot aproba revizuiri ale acordului. Este clar ca trebuie facute anumite modificari pentru ca Romania nu va putea indeplini toate obligatiile asumate pana la 31 decembrie", a declarat Basescu, potrivit sursei citate.

FMI vine pe 28 octombrie la Bucuresti, la solicitarea presedintelui Romaniei. Experti ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale vor fi prezenti de asemenea la reuniuni.

Sursa: Pro TV

Basescu: Nu reusim sa ne facem treaba, cerem renegocierea acordului cu FMI
Romania, sub lupa! Misiune a Comisiei Europene la Bucuresti pe 28 octombrie
FMI vine pe 28 octombrie la Bucuresti
VIDEO PROTVPLUS.RO