Iesim din criza? Industria a crescut cu 5% in primele cinci luni din 2010


Ultimul update: Sambata 23 Iunie 2012 02:42
Data publicarii: Joi 08 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
export

Economia da semne usoare de redresare, in special in industrie, care in primele cinci luni ale anului a crescut cu 5%. In alte sectoare semnele sunt contradictorii: in timp ce comertul si constructiile sunt in scadere, serviciile sunt pe plus.

Hotelurile si restaurantele, agentiile turistice, dar si saloane de coafura si infrumusetare isi recastiga clientii si incasarile.

Un nume faimos pe vremuri renaste astazi din propria cenusa. Fabrica de incaltaminte Clujana a angajat anul acesta inca 44 de oameni si are nevoie de alti 56 pentru a face fata comenzilor din tara si din strainanate.

Iar industria usoara este intrecuta cu mult de alte ramuri. Per total, productia industriala a crescut in primele cinci luni ale anului cu 5,3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

O evolutie surprinzator de buna au si serviciile catre populatie, cu o crestere de peste 10%, tot fata de 2009. Hotelurile si restaurantele au avut vanzari mai mari cu 16%, agentiile turistice cu aproape 7%, iar stilistii si saloanele cosmetice cu mai mult de 3. Chiar daca inceputul crizei a lovit aceste afaceri, acum situatia s-a mai schimbat.

Alte domenii sufera insa in continuare scaderi de aproape 20% in constructii, 15% la vanzarile auto si 6% in comertul obisnuit.

Sursa: Pro TV

Pe timp de criza, apartamentele noi si vechi au preturi apropiate
In sfarsit merge ceva si in Romania: exporturile infloresc pe zi ce trece
2010, anul fara vacanta. 50% dintre romani isi petrec concediul acasa
VIDEO PROTVPLUS.RO