Guvernul va lua in calcul vanzarea la bursa a altor actiuni Romgaz

Ultima actualizare: 10-10-2012 04:46
Bursa de Valori Bucuresti

Guvernul va lua in calcul vanzarea altor pachete de actiuni minoritare la Romgaz dupa listarea la BVB a 15% din titluri, operatiune care va fi derulata pe piata de capital interna si/sau internationala, pastrand insa pachetul majoritar de actiuni.

Vanzarea de catre stat a unui numar suplimentar de actiuni minoritare din pachetul detinut la compania Romgaz este prevazuta, ca varianta de analiza, intr-un document oficial obtinut de MEDIAFAX.

"La Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz Medias se va avea in vedere realizarea de investitii in scopul cresterii capacitatii de inmagazinare subterana a gazelor. Avand in vedere importanta strategica pe care societatea o detine in economia romaneasca, ulterior derularii actiunii de valorificare a pachetului de actiuni reprezentand 15% din capitalul social prin mecanisme ale pietei de capital, se va analiza oportunitatea valorificarii de pachete minoritare de actiuni pe piata reglementata de capital interna si/sau internationala, cu pastrarea pachetului majoritar de actiuni in proprietatea statului", este anuntat in document.

Romgaz este una dintre cele doua mari companii producatoare de gaze din Romania, alaturi de OMV Petrom (SNP), si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 85,01% din actiuni. Restul actiunilor se afla in portofoliul Fondului Proprietatea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO