Economia Italiei, cea mai mare scadere de dupa Al 2-lea Razboi Mondial


Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2012 02:30
Data publicarii: Luni 01 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
criza economica

Atat datele referitoare la evolutia economiei, cat si cele legate de deficit sunt conforme cu asteptarile analistilor, multi dintre acestia considerand ca Italia a limitat mai bine decat alte tari impactul recesiunii asupra finantelor publice.

Economia Italiei a inregistrat anul trecut cea mai mare scadere de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, de 5%, informeaza Mediafax. Deficitul bugetar a urcat de la 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB) in 2008, la 5,3% din PIB in 2009.

"Merita subliniat cat de putin s-a deteriorat deficitul din Italia, comparativ cu alte state europene. In acest moment, investitorii apreciaza acest avantaj si nu au pus Italia pe aceeasi lista cu alte tari mediteraneene", a declarat analistul BNP Paribas Luigi Speranza.

Anul trecut, datoria publica a Italiei a crescut la 115,8% din PIB, exact cu zece procente fata de 2008. Diferenta este apreciata ca fiind relativ redusa, desi raportul datorie/PIB este unul dintre cele mai ridicate din zona euro, noteaza Reuters.

Cu toate acestea, Guvernul Italiei estimeaza ca economia va creste cu 1,1% in acest an, tinta considerata ambitioasa de asociatia angajatorilor Confindustria. Banca Italiei mizeaza pe un avans de 0,7%.

Sursa: Mediafax

Criza lasa urme adanci! Zeci de cladiri de birouri scoase spre inchiriere
Merkel se teme de colapsul monedei euro din cauza crizei din Grecia
Romania va iesi din criza cu ajutorul lui Dumnezeu. O spune chiar BNR-ul
VIDEO PROTVPLUS.RO