Dezvoltatorii imobiliari se adapteaza:avans mic,rate directe pe termen lung

28-11-2010 00:00

locuinte

Dezvoltatorii imobiliari lasa din nou din pretentii ca sa-si vanda apartamentele si sa nu iasa din afaceri. Si-au adaptat ofertele la concurenta cu programul Prima Casa:.

Accepta un avans mic si banii in rate directe pe niste perioade mai lungi.

Au chiar si conditiile de garantare mai usoare, numai sa nu piarda clientul.

Andreea cauta de cateva luni un apartament in Cluj-Napoca. A vrut sa si-l cumpere prin programul Prima Casa. Fiindca nu indeplinea conditiile cerute, a cautat alternative.

"In mod normal apartamentul este 63.000, dar daca accesati programul nostru aveti reducere 5% la valoarea apartamentului, iar avansul este de numai 10%".

"Am posibilitatea sa folosesc si venitul din strainatate, iar la prima casa nu am aceasta posibilitate, la fondul de garantare trebuie sa astept foarte mult pana imi aproba dosarul", spune Andreea.

Dezvoltatorul din Cluj cere un avans de 10% din pretul locuintei.

"Creditul este ca si la prima casa pe o perioada de peste 20 de ani, iar partea de garantie este mult mai usoara", anunta Iosif Pop, dezvoltator imobiliar.

Si la Targu Mures, se ridica un nou cartier rezidential. Desi deocamdata se lucreaza la fundatie, pentru apartamentele din primul bloc au fost incheiate deja contracte. Dezvoltatorul spune ca a negociat cu fiecare client.


"Am cerut 5.000 de euro avansul si dupa aceea plata in rate, lunar, convenim o suma si ramanem pe ea pana la finalizare. Sunt cat se poate de deschis".

Cartierul rezidential din Targu Mures va avea 4 blocuri, fiecare cu cate 20 de apartamente, care pot fi cumparate in rate.

 

 

Sursa: Pro TV

Tags: imobiliare,


VIDEO PROTVPLUS.RO