Criza financiara pune dop banilor trimisi de romanii din afara tarii


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 18:30
Data publicarii: Duminica 29 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Obisnuiti-va cu putin! Cam asa suna mesajul romanilor plecati in strainatate pentru rudele lor invatate sa primeasca bani seriosi, inainte de sarbatori.

Ei bine, anul acesta dupa o lunga perioada prospera, putini se mai pot baza pe acest ajutor. Spre ghinionul lor dar si al nostru al tuturor n-o sa mai intre miliarde in tara.

A scazut media la transfer, daca in Spania media era 360 euro, si in Italia 380-390, acum au scazut cu 10-15%, dar se vede ca oamenii au in continuare nevoi, si trebuie sa trimita acasa. Tendinta si criza e la fel si pe Marea Britanie si Israel.
Adrian Ciorcasel, director companie transfer
Reprezentantii companiilor ce ofera servicii de transfer bani, spun ca daca inainte de Paste, in martie 2008, volumul de tranzactii crestea cu 40% fata de restul anului, in martie 2009, a crescut doar cu 10%. Si la fiecare depunere, suma e tot mai mica.

Iar multi dintre romanii de la Madrid sau Roma incep sa se obisnuiasca si cu sarbatorile departe de cei dragi. Vor sta in strainatate de Paste, la fel cum au facut si de Craciun, multi.

Inainte de criza, in prima jumatate a lui 2008, romanii de peste hotare trimiteau acasa 4,6 miliarde de euro, cu o treime mai mult decat in 2007. O suma imposibil de imaginat in 2009.

Basescu: Chiar daca e criza, salariile si pensiile mici trebuie sa creasca
Afla de la premier care sunt efectele imprumutului asupra economiei
Pe vremuri de criza, romanii investesc in aur!
VIDEO PROTVPLUS.RO