Criza are si efecte pozitive: mai multe investitii straine in Romania


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 13:13
Data publicarii: Joi 22 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Pare greu de crezut, insa, dupa ce criza ne-a injumatatit investitiile straine, sunt sectoare in Romania care isi revin timid. Industria este unul dintre ele.

Multinationalele sunt atrase de forta de munca ieftina si preturile mici, asa ca au inceput sa-si mute fabricile prin judetele noastre. O dovedesc milioanele de euro investite si miile de slujbe aparute in ultimele luni.

Indienii de la Transdanube Industries vor investi 150 de milioane de euro intr-un complex metalurgic in Oltenita, unde vor crea 300 de locuri de munca.

Gigantul Procter&Gamble a demarat productia de sampoane in localitatea Urlati. In urma investitiei de peste 72 de milioane de euro au fost angajati 240 de oameni.

S-a batut cu criza in Romania si domnul Brucee Lee, reprezentantul unei fabrici de componente electronice din Oradea. A costat 25 de milioane de euro, la care se mai adauga 5 anul acesta.

Si mai sunt afaceri care se pun pe picioare in plina criza. Strainilor le convine sa se mute in Romania, unde angajatii au salarii mici, terenurile sunt ieftine, iar pretul materialelor de constructii s-a injumatit. Se anunta noi investitori si la Iasi, Constanta si Targoviste.

Totusi, in 2009, investitiile straine directe au fost de doua ori mai mici decat in anii cand economia crestea.

In plina criza lanturile de hipermarketuri sunt in plina activitate
Romanii si germani ar putea colabora pentru dezvoltarea unui avion eco
Proiecte in turism in valoare de milioane de euro, in Bistrita Nasaud
VIDEO PROTVPLUS.RO