Toate avioanele jos, a venit falimentul! Criza a lovit in plin SkyEurope!

01-09-2009 00:00


Mii de pasageri au ramas de izbeliste pe aeroporturi, dupa ce SkyEurope, si-a suspendat activitatea. Victime sigure au cazut si zeci de calatori romani, care isi cumparasera bilete catre Viena.

Prin pagina de internet operatorul aerian isi anunta sec falimentul. Rezultatul: mii de pasageri care si-au cumparat bilete de avion de la compania SkyEurope sunt blocati pe aeroporturile din Europa. 74 au fost trimisi acasa luni seara si de la Baneasa, alti 70 vor primi vestea marti seara.

Cand si cum se vor returna/recupera banii pe bilete?

O companie functionala le da clientilor banii inapoi pe bilete atunci cand anuleaza zborul si ofera chiar unele compensatii. Operatori precum MyAir si SkyEurope, aflati oficial in insolventa sau chiar faliment nu mai fac acest lucru de buna-voie, asa ca pasagerii trebuie sa isi caute singuri solutiile.

Primul pas dati un telefon sau faceti un drum urgent pana la banca. Daca ati facut plata de putin timp cu cardul, anulati tranzactia. Adica, dati un refuz de plata.

A doua solutie. Cei care au platit tichetul de avion la o agentie de voiaj, trebuie sa ceara de acolo banii asta in cazul fericit in care si agentia si-a blocat la timp platile catre operatorul aerian.

Pentru platile in lei la ghiseu sau prin virament mai exista numai solutia instantei.

Intre timp, reorientati-va spre concurentii companiei aeriene, in acest caz Wizz Air si Blue Air. In astfel de situatii s-ar putea sa va preia in avioanele lor in schimbul unor bilete ceva mai ieftine, pe care insa tot va trebui sa le platiti.

VIDEO PROTVPLUS.RO