Cine a cumparat casa acum un an a pierdut cel mai mult


Ultimul update: Marti 25 Septembrie 2012 01:16
Data publicarii: Luni 26 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
apartamente

Reducerea pretului la locuinte si terenuri, precum si a capitalizarii firmelor imobiliare listate la Bucuresti au dus la o depreciere a averii imobiliare a romanilor estimata la peste 50 de miliarde de euro, arata datele centralizate de ZF.


"Cei mai afectati sunt cei care au cumparat proprietati imobiliare la sfarsitul anului 2007, inceputul anului 2008, in special daca au luat si bani de la banca cu intentia de a specula pe pret. Daca vor neaparat sa vanda acum, trebuie sa-si asume pierderile", spune Andrei Sandu, directorul firmei de consultanta imobiliara Media City.

Tinand cont de o reducere medie a pretului locuintelor de 20%, doar valoarea celor 8,2 milioane de unitati locative, existente la nivel national, a scazut cu aproximativ 54 de miliarde de euro, luand in calcul datele Bancii Nationale a Romaniei, care evalua la sfarsitul anului 2007 fondul de locuinte la 270 de miliarde de euro.

Preturile terenurilor s-au devalorizat chiar mai mult de la varfurile atinse in perioada 2007, inceputul anului 2008, iar in conditiile in care in ultima perioada nu au fost realizate tranzactii, declinul preturilor ar putea continua, informeaza Ziarul Financiar.

Sursa: Ziarul Financiar

Tags: imobiliare,

VIDEO PROTVPLUS.RO