Cel mai mare cartier de vile din Romania, la un pas de insolventa


Ultimul update: Luni 28 Mai 2012 11:58
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Economice

Dezvoltatorul proiectului, fostul patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni, a cerut protectia tribunalului din cauza datoriilor mari pe care le are la banci.

Situatia ramana sumbra pe piata imobiliara. Daca se vinde un apartament nou pe luna.

Pentru constructia cartierului rezidential din sudul Bucurestiului, dezvoltatorul a cerut un imprumut de la banca de aproximativ 26 milioane de euro, acum mai putin de doi ani. Mare parte din case au fost construite, insa pretul lor a ramas unul prea mare pentru a mai atrage cumparatori.

Compania a cerut intrarea in insolventa, adica suspendarea dobanzilor si a taxelor platite catre stat sperand sa acopere datoria cu incasarile de pe apartamente.

"Se vor putea vinde casele cu 110.000 - 112.000 euro. In momentul de fata preturile sunt la 120.000 euro", a declarat Alexandru Petrescu, director vanzari Green City.

Si la Cluj cei care au investit in locuinte asteapta de luni de zile sa le treaca clientii pragul.

Majoritatea proiectelor aflate pe piata nu pot vinde locuinte din cauza preturilor foarte mari. Analistii imobiliari spun ca orice apartament peste 80.000 de euro se da foarte greu.

Dumitru Bucsarul, dezvoltatorul cartierului Green City, a detinut echipa de fotbal Unirea Urziceni. Chiar daca din participarea echipei in Champions League a castigat 18 milioane de euro, suma a fost insuficienta pentru a-si acoperi datoriile din imobiliare.

VIDEO PROTVPLUS.RO