Boc: Cereti intotdeauna bonul fiscal atunci cand cumparati ceva!

Ultima actualizare: 13-04-2012 15:56
Emil Boc

Premierul Emil Boc a explicat inca o data necesitatea masurilor de austeritate pe care Guvernul isi va asuma raspunderea in zilele urmatoare. Acesta a indemnat romanii sa contribuie la eradicarea evaziunii fiscale prin solicitarea bonului fiscal.

Romani, cereti bonul fiscal, de cate ori cumparati ceva!

"Fiecare dintre noi sa constientizeze ca un bon de casa pe care nu il luam cand mergem sa cumparam un produs sau nu il solicitam, la aceasta scara marunta, contribuim la evaziunea fiscala", a spus Emil Boc.

Parca suntem intr-un bloc de sticla

Criza economica se manifesta in continuare la nivel mondial, de la Atlantic la Pacific, iar tari atat din Europa, cat si din alte continente sunt obligate sa restranga cheltuielile bugetare, in timp ce in Romania parca se traieste intr-un turn de fildes sau bloc de sticla, a declarat premierul Emil Boc.

"Din nefericire, in Romania se vorbeste foarte putin de ce se intampla in alta parte, parca am trai intr-un turn de fildes sau bloc de sticla (...) Am convingerea ca oamenii vor intelege ca masurile de austeritate nu sunt impotriva cuiva, ca nu dorim sa punem o clasa sociala impotriva alteia si ca se s-a facut este benefic pentru Romania", a spus Boc, intr-un discurs sustinut la Forumul National al IMM.

Seful Executivului sustine ca Romania a fost obligata sa se imprumute si in perioade de crestere economica, dupa ce a dublat, fara acoperire financiara, salarii si pensii.

Ba mai mult, o eventuala intrerupere a acordului cu FMI va duce Romania "in prapastie", prin pierderea credibilitatii si inchiderea pietelor externe de finantare, iar Guvernul ar fi obligat sa se oriennteze spre lichiditatile bancilor de pe piata interna, destinate in prezent mediului privat, la costuri mari si termene scurte de rambursare, in opinia premierului.

Asigurari pentru mediul de afaceri

Premierul afirma ca Guvernul va reevalua schemele de finantare si ajutor de stat acordate prin intermediul Eximbank si CEC, inclusiv prin modificarea regulilor specifice activitatii bancare, daca va fi cazul, in vederea sprijinirii IMM, va simplifica procedurile de licitatie publica si va introduce masuri de combatere a evaziunii fiscale.

Emil Boc a aratat insa ca principala problema in combaterea evaziunii este "mentalitatea de gasca" prin care functionari publici lucreaza in complicitate cu evazionisti.

Premierul i-a asigurat pe oamenii de afaceri si de faptul ca Guvernul va aloca un miliard euro pentru plata datoriilor statului fata de firme, dar le-a cerut acestora si sa se implice mai eficient in atragerea de fonduri europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!