Bate vantul pe santierele de locuinte: 30% sunt inchise

Ultima actualizare: 05-05-2012 02:28
Constructii

Criza financiara a lovit din plin piata constructiilor din Capitala si principalele orase ale tarii, iar peste 50.000 de muncitori sunt in prag de somaj.


"Tot mai multi constructori anunta disponibilizari temporare de angajati din cauza suspendarii activitatii din constructii. Este o reactie in lant la inasprirea conditiilor de creditare, care a blocat vanzarea de apartamente, iar dezvoltatorii au ramas fara finantare si opresc lucrarile de constructie. Estimarea noastra este ca circa 30% din santierele din Capitala sunt in acest moment inchise", a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii, potrivit Ziarului Financiar

In ultima perioada, tot mai multi dezvoltatori au anuntat sistarea lucrarilor la proiecte incepute anul acesta, iar unii dintre ei au returnat deja banii cumparatorilor. Intre santierele suspendate se numara Sunset Residence din Bucuresti (dezvoltat de compania ungara Ablon), proiectul Central din Constanta (investitie a companiei norvegiene RomReal), Quadra 2 din Capitala (dezvoltat de Conarg Real Estate), Atrium (investitie realizata de Copper Beech) sau Sigma Residence din Bucuresti (dezvoltat de omul de afaceri George Padure). 

Criza financiara a facut ca numarul de noi proiecte imobiliare sa scada simtitor incepand cu luna septembrie, iar previziunile pentru 2009 nu sunt nici ele mai optimiste. Analistii estimeaza ca o ameliorare a situatiei ar putea fi posibila abia in cel de-al doilea semestru al anului viitor, o data cu relaxarea conditiilor de creditare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO