Bancile cu probleme nu vor mai primi ajutor de la stat in orice conditii


Ultimul update: Luni 16 Aprilie 2012 00:55
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Bani

Comisia Europeana va impune conditii mai dure bancilor care au de gand sa solicite ajutor de la stat, acestea fiind obligate ca, incepand de anul viitor, sa prezinte un plan de restructurare, ca sa primeasca bani.

"In ceea ce priveste sectorul financiar, incepand cu 1 ianuarie 2011 orice institutie de credit care solicita ajutor de la stat va trebui sa prezinte un plan de restructurare", se arata intr-un comunicat al CE.

Dupa aproape doi ani de regim specific de ajutoare de stat trebuie pregatita o revenire graduala la o piata care functioneaza normal, a afirmat comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia.

Regulile actuale obliga doar bancile care au primit asistenta echivalenta cu peste 2% din valoarea activelor considerate riscante sa prezinte planuri de restructurare.

Executivul Uniunii Europene a decis sa prelungeasca pana in 2011 acordarea ajutoarelor de stat, insa cu mici modificari, pentru a permite retragerea graduala a acesteia.

In ultimii doi ani, bancile au primit ajutoare de stat de 4.500 de miliarde de euro, cele mai mari sume revenind bancilor din Marea Britanie, Irlanda, Danemarca si Germania.

Sursa: Mediafax

WikiLeaks sustine ca are documente compromitatoare despre o banca americana
2 clienti si-au reclamat banca la OPC. Li s-a redus substantial dobanda
Ti-ai platit ratele si nu ai intarzieri? Bancile iti pregatesc surprize!
VIDEO PROTVPLUS.RO