Bancile au facut in 2008 cel mai mare profit de dupa Revolutie


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 04:58
Data publicarii: Miercuri 11 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Banca

Bancherii au avut in 2008 cel mai bun an de dupa 1990. Profitul net total al bancilor din Romania a urcat cu 67% fata de 2007. In ultimii patru ani, bancile si-au dublat profitul.


2008 apare astfel drept cel mai bun an pentru industria bancara de dupa 1990, castigurile realizate in prima jumatate a anului reusind sa acopere declinul afacerilor inceput in toamna din cauza crizei financiare internationale. 

"Sectorul bancar este oglinda economiei, asa ca dinamica sa a reflectat exact boom-ul economic, pe care l-a si alimentat. 2009 va fi insa mult mai dificil pentru banci, pentru ca pe cat de severa va fi ajustarea economiei, cu atat mai drastic vor fi afectate rezultatele din sectorul financiar", declara pentru Ziarul Financiar Radu Craciun, director de investitii la Interamerican Pensii.

Asadar, se anunta un an stramtorat pentru bancile din Romania, in special pentru cele straine, care vor lua cu greu bani in plus de la bancile-mama. Data fiind situatia, se vor reorienta dinspre creditele in euro catre cele in lei.


Sursa: Pro TV

Tags: banci,

Bancile romanesti, dezavantajate de ajutorul primit de competitorii straini
Bancile scumpesc creditele ipotecare, desi BNR le-a permis relaxarea lor
Criza e criza, dar creditele n-ar trebui sa ne dea afara din case!
VIDEO PROTVPLUS.RO