Avem de asteptat un an pana cand 1 euro=3,97 lei


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 17:16
Data publicarii: Vineri 20 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Este prognoza pe termen lung a specialistilor internationali, care spun in acelasi timp ca in lipsa unui guvern functional riscam un nou maxim istoric. Pana una alta, leul nu s-a mai depreciat semnificativ.


Din fericire, in ultima perioada, cursul a coborat sub nivelul de 4,30 lei pentru un euro. Insa aceasta stabilitate se traduce in bani multi aruncati pe piata de Banca Nationala care a intervenit puternic, potrivit bancherilor.

Piata valutara a fost relativ calma in ultimele saptamani. Specialistii spun insa ca este vorba de linistea dinaintea furtunii si ca leul o va lua din nou la vale dupa alegeri.

Asadar, ce sfat au specialistii pentru cei care au rate in euro? "Daca stiu exact sumele pe care trebuie sa le schimbe pentru ca sa plateasca in euro sa le schimba cat mai repede, sa le schimbe inainte de alegeri", este parerea unui analist economic.

Pana la 4,33 lei pentru un euro la sfarsitul anului, potrivit unui studiu al celor de la Economist Intelligence Unit. Aceeasi institutie sustine insa ca la finalul lui 2010 vom avea in sfarsit un curs suportabil sub 4 lei pentru un euro.

Ministerul de Finante se asteapta ca in 2010 sa avem un curs mediu de 4,2 lei pentru un euro

Tags: curs valutar,

Cursul oscileaza in jurul valorii de 4,28 lei/euro
Interventie a BNR? Valutele din regiune se depreciaza, leul se intareste!
Cel mai ieftin euro din ultimele sase saptamani: Cursul BNR = 4,28 lei/euro
VIDEO PROTVPLUS.RO