Acum e momentul! Apartamentele au ajuns adevarate chilipiruri!

Ultima actualizare: 24-03-2012 21:30

Intr-o piata aflata in cel mai mare declin din ultimii ani, e un moment numai bun pentru a cumpara imobile, spun specialistii.

Preturile apartamentelor si terenurilor au scazut cu cel putin o treime, iar in blocurile construite recent e chiar mai ieftin. La Brasov, de pilda un apartament cu doua camere poate fi cumparat si cu 35.000 de euro. De caderea libera a pietei pot profita, deocamdata, numai cei care au bani gheata, mai spun consultantii imobiliari.

Scaderea preturilor este evidenta mai ales in cazul proiectelor noi imobiliare. S-au ieftinit materialele de constructii, dar au scazut si salariile muncitorilor in constructii. In plus, cei care au ramas cu blocuri intregi nevandute sunt nevoiti sa lase mai ieftin apartamentele.

La Brasov, anul trecut cu greu gaseai apartamente noi la preturi de sub 700 de euro pe metrul patrat construit. Acum agentiile imobiliare se bat in oferte. Apar si proiecte mai putin obisnuite, cum ar fi mansardele de pe blocuri. In acest caz, cheltuielile sunt mult mai mici din start, deci pretul mic este aproape garantat.

La terenuri, preturile au scazut si ele simtitor. Daca anul trecut in Cluj metrul patrat se vindea cu cel putin 800 de euro, acum costa cel mult 400 de euro.

Specialistii imobiliari spun ca dupa ce creditele vor fi mai accesibile, preturile apartamentelor si terenurilor vor creste din nou.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO