25% dintre editurile din Romania, in prag de faliment

×
Codul embed a fost copiat

"Faliment', iata un cuvant pe care se pregatesc sa-l "citeasca", din pacate, si cei care lucreaza in domeniul cartilor. Dupa cazinouri, piata auto sau imobiliara, criza ameninta si editurile.

Pentru multe dintre ele, cifra de afaceri a scazut la jumatate fata de 2008, asa ca insolventa pare singura solutie de amanare a datoriilor.

Din pricina intarzierilor de plata, una dintre firmele care apartine grupului de edituri Nemira a cerut Tribunalului sa intre in insolventa. De altfel, reprezentantii editorilor spun cu tristete in glas ca 25% dintre editurile mari sunt amenintate de faliment.

De vina ar fi, sustin ei, unele decizii luate de Guvern. Profesorii nu au mai primit cei 100 de euro ca sa-si cumpere carti si materiale didactice, iar achizitiile pentru bibliotecile scolare au fost oprite de Executiv. Prin aceste hotarari au disparut 35 de milioane de euro dintr-o piata de aproximativ 100 de milioane.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Buget de criza: Fara tichete de masa sau cadou in 2010 pentru bugetari
Buget de criza: Fara tichete de masa sau cadou in 2010 pentru bugetari

Guvernul va interzice institutiilor publice centrale si locale sa acorde angajatilor, in 2010, tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta, conform proiectului bugetului de stat pentru anul viitor.

Sarbatori de criza: unde mergi cu bani putini!
Sarbatori de criza: unde mergi cu bani putini!

Cu portofelul tot mai subtiat de criza, cu totii ne gandim cum sa avem parte de un Craciun si de un Revelion reusit, fara a face eforturi financiare care sa ucida complet bugetul personal.

A inceput asaltul! Chit ca e criza, oamenii au spus
A inceput asaltul! Chit ca e criza, oamenii au spus "da" cumparaturilor

Multi se tem probabil ca nu vor avea vreme saptamana viitoare, si cum lista de cumparaturi este lunga, prefera sa se sacrifice mai din timp.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.