Metodele prin care putem evita un infarct miocardic. Analizele recomandate de medici

Ultima actualizare: 31-10-2021 11:07

Prea multă insulină, așa cum există în rezistența la insulină, îngroașă peretele vaselor de sânge. Apare simultan inflamația. Diametrul arterelor se îngustează, iar colesterolul, care circulă prin sânge, aderă la pereții vasculari.

Așa apar depunerile de grăsime. Le numim atero-scleroză.

Organele noastre sunt dimensioante pentru o anumită greutate. Există ceea ce se cheamă masă corporală normală. Când avem un exces de greutate, excesul acela de greutate se traduce prin țesut adipos, grăsime. Cum apare diabetul. Pancreasul nostru produce insluina pe o masă corporală. Dacă dublezi sau triplezi această masă corporală, pancreasul nu va produce de 2 ori sau de 3 ori și atunci insulina nu e suficientă pentru glucoza care apare în organism. Apare diabetul de tip 2”, a explicat un medic.

Grăsimea din interior presează fizic vasele de sânge. Le îngustează. Inima face efort mare. Așa apare hipertensiunea.

În interiorul vaselor, zahărul prea mare din sânge, adică hiperglicemia, declanșează o reacție ciudată.

Cantitatea crescută de zahăr, de glucide, în sânge afectează cărăușii de colestererol. Intră mai rapid în vasele de sânge. Tot procesul de formare al plăcii e mult mai rapid în condiții de diabet, adică de hiperglicemie, adică de zahăr crescut”, a declarat vicepreședintele Academiei Române.

Zahărul crescut în sânge atrage așadar grăsimea, care circulă în sânge, în mod normal.

Excesul de insulină acționează, simultan, ca un hormon de creștere. Îngroașă stratul intern al vaselor de sânge. Odată îngroșate, atrag și mai mult colesterol. Și determină inflamație. Apoi apar depunerile de grăsime.

Când se destabilizează și se rupe acolo, se formează un cheag. Circulația va fi oprită complet și apar simptome specifice infarctului miocardic. Toată porțiunea din mușchiul inimii nu va supraviețui, apare o zonă infarctată, adică moartă. Inima pierde o parte din fuctia de pompă”, a explicat un medic cardiolog.

Infarctul miorcadic poate fi rezolvat în primele ore, după ce apar simptomele: dureri în piept și respirație grea.

Anual va evaluați riscurile prin analizele de sânge numite hemoleucogramă, glicemie, cholesterol LDL, colesterol HDL și trigliceride. De asemenea, trebuie măsurată tesiunea. Valorile nu sunt normale? Mișcarea și dieta le pot corecta.

Medicul de familie poate să evalueze riscul de accident vascular în următorii 5 ani. E în puterea fiecăruia să îl reducă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO