Varicele, problema care afecteaza 2 persoane din 3. La ce pericole va expuneti daca ignorati aparitia lor

Ultima actualizare: 09-10-2015 07:09

"Am stat la soare si, dintr-o data, pe suprafata membrelor inferioare au aparut vase mici de sange, dispuse inestetic". Va regasiti in aceasta situatie? Soarele, dar si fluctuatiile de greutate doar accentueaza conditia venelor.
 

Ceea ce se vede insa e doar varful icebergului, avertizeaza medicii. Ati observat, pe suprafata pielii, vene fine in forma de panza de paianjen? Dermatologul rezolva doar partea estetica a problemei, in cazul acestor vase de sange. Vorbim insa despre un defect de circulatie care afecteaza 2 persoane din 3.

Ati slabit si, dintr-o data, pe suprafata membrelor inferioare v-au aparut vase de sange inestetice. Sau ati stat toata vacanta la soare si va confruntati cu aceeasi situatie.

Doctor Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: "Tesutul gras este foarte bine vacularizat si in momentul ingrasarii in el se formeaza vase, cand slabesti raman evidente, pentru ca vasele raman, numai cele grase se reduc."

Pozitia bipeda creeaza presiune crescuta pe membrele inferioare. Totusi, apartia unor mici vase de sange dispuse inestetic nu este cauzata de mers. Ci de sistemul circulator venos, care are o suferinta.

Doctor Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: "Astfel de persone pot fi tratate cu un laser vascular, se distrug vasele respective vase. Partea neplacuta este ca apar altele pentru ca exista un sistem circulator profund neverificat si netrat corect."

Venele sunt vase care conduc sange ne-oxigenat din tesuturi spre inima. Situatia expusa mai devreme depaseste natura esteticului. Vorbim despre o tulburare venoasa cronica, afectiune prezenta la doua din trei persoane. Necesita un control amanuntit la specialist. Chiar si in absenta disconfortului fizic.

Doctor Sorin Baila, sef sectie chirurgie vasculara: "Putem sa vedem niste varice care iti sar in ochi si il intrebi daca il doare ceva, spune ca n-are nimic, a avut si mama si tata. Si sunt pacienti, de cele mai multe ori paciente, care foarte vocal afirma senzatia de picioare grele, neliniste, arsura."

Doar medicul poate estima gravitatea bolii. Latura estetica ce-l preocupa pe pacientul conteaza prea putin in construirea verdictului.

Doctor Sorin Baila, sef sectie chirurgie vasculara: "Prezenta sau absenta simptomelor este deosebit de importanta pentru clasificare, pentru stadializarea bolii si pentru tratament."

Totusi, tratamentul sistemic reduce si aspectul inestetic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 22 Octombrie 2021

45:51
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!