Susanul, chimenul, mustarul si alte condimente ajuta in procesul de slabire si au efecte benefice asupra sanatatii
Susan, chimen, anason, mustar, capere - cu un varf de lingurita din aceste condimente puteti schimba spectaculos gustul oricarei legume fade.
Folositi-le in curele de slabire pentru ca nu au calorii si sunt pline de nutrienti.
Imbunatatiti gustul unor legume fade prin condimente valoroase. O lingurita de susan negru, una de capere sau un praf de chimen sunt tot atatea solutii.
Acestea transforma orice preparat intr-unul delicios. Insa au si o multime de beneficii pentru sanatate.
Un compex de vitamine intr-un varf de cutit. Va ofera aceasta concentratie de nutrienti semintele transformate in condimente. Este vorba despre susan, chimen, anason , fenicul si mustar. Spre exemplu, praful de anason si chimen reprezinta calmante naturale ale sistemului digestiv.
De asemenea favorizeaza tranzitul intestinal, asa ca folositi-le dupa diversificarea sugarului.
"Cand sunt mai mari, depasesc 8 luni, se poate face pudra din chimen si anason si se pune cqte un varf de cutit in piureul pe care il dam copiilor", a spus nutritionistul Cristina Balanescu.
Au acelesi beneficii si pentru adulti. Iar pentru ca ne aflam in sezonul rece, dati un plus de gust legumelor cu un praf de susan alb sau negru.
"E bogat in foarte multe minerale si in special zinc avem in susan", spune Balanescu.
Iar zincul este un component obligatoriu al sistemului imunitar. In mancarea gatita rasniti mustar daca o mentineti mai multe zile la frigider. Ii imbogateste gustul si este un conservant natural. Vine la pachet cu valorosii compusi cu sulf implicati in detoxifierea de la nivelul ficatului. In plus, aceste seminte dau un gust excelent meniurilor de slabire.
"Atunci cand vrei sa scazi in greutate nu trebuie sa te frustrezi suplimentar consumand mancare fada, ci poti sa folosesti linstit orice fel de condiment, pentru ca nu aduc nici un fel de calorii", spune nutritionistul Serban Damian.
Si caperele, adica mugurii unui arbust, pot schimba radical valoarea oricarui preparat. Conservate in sare, contin probiotice valoroase. Asadar consumati capere peste legume, carne, branzeturi.
"Contin putine calori si multe fibre, sunt foarte indicate persoanelor care vor sa mai scada in greutate", spune medicul Andreea Dragomirescu.
Toate aceste condimente imbunatatesc gustul mancarurilor prin cantitati infime. Asadar, costul este unul scazut.
Sursa: Pro TV
Etichete: alimente, nutritie, sanatate, condimente, csid,
Dată publicare:
21-02-2014 07:47