Razvan Exarhu, sfaturi de Masterchef pentru Sarbatori vegetariene. "Spiritul Craciunului nu sta intr-o halca de carne"

Ultimul update: Duminica 25 Decembrie 2016 09:19
Data publicarii: Duminica 18 Decembrie 2016 12:38
Categorie: CSID

Razvan Exarhu isi sufleca manecile si trece la treaba din postura de jurat Masterchef, in primavara anului urmator. Chiar daca mai avem putin si pe masa vor sta sunculita, piftia, sarmalele si cirnati, Razvan ne propune si alte preparate de sarbatoare.  

Razvan merge pe un principiu simplu: aroma din plin, carne... spre deloc. In aceasta vacanta de iarna trebuie sa ne incarcam la maximum bateriile iar placerile culinare nu trebuie sa ne da peste cap metabolismul sau siluet. Ideea este ca daca umpleti casa cu miresme sigur ati optat pe o varianta sanatoasa.

Miresmele descarca aproape instantaneu... pofta de mancare. Desi urmeaza zile grele de lupte nedrepte contra sarmalelor, piftiei, carnatilor si a sunculitei, poate nu ar fi rau sa luati in calcul o alternativa. Pastram aromele si dam putin carnea deoparte. Ne ajuta Razvan Exarhu, pe care il veti vedea, la primavara, in postura de jurat Masterchef. Si care se defineste drept flexitarian.

“Sunt in cea mai mare parte a timpului vegetarian , dar mai comit si mici extravagante cind mi-e pofta e carne si sar pirleazul . Dar in general imi place sa gatesc vegetarian. Spiritul Craciunului nu sta intr-o halca de carne”.

Razvan e adeptul gatitului cu unt.

Untul topit se aseaza cuminte peste cativa cartofi dulci, feliati subtire. Langa ei isi gaseste loc o spuma de praz cu branza de capra. Completeaza tabloul de miresme un sos verde de lime cu patrunjel.

Un lucru nu uitati: “Atunci cind maninci legume in afara de faptul ca ar trebui sa ai parte si de un pic de gust, ai nevoie sa le cunosti si sa testezi sa faca crant”.

Intre timp, trecem si la o shaorma....vegetala. Din start, nu e pentru cei slabi de inima. In loc de lipie sunt felii subtiri de castravete. Iar la interior, un pat de alge pe care bucatarii il folosesc pentru sushi. Are sos de mar cu morcovi si orez din conopida cruda si mult lime.

“Am inlocuit orezul si e foarte prieten cu talia femeilor si al barbatilor”, spune Razvan Exarhu. “E un inlocuitor foarte bun pentru sarmalele care ne termina practic psihic pentru ca asa te apuci de.. bautura! Te joci cu legumele, e ceva gustos si sanatos si organismul o sa chiuie dupa toate astea.”

Juratul Masterchef Samuel Le Toriellec ne invata sa facem o masa frantuzeasca de Craciun. Secretele branzeturilor de import
Juratul Masterchef Samuel Le Toriellec ne invata sa facem o masa frantuzeasca de Craciun. Secretele branzeturilor de import
radiografie dinti
Radiografia dentară NU crește riscul de cancer. Explicația medicilor specialiști
Fumul de țigară distruge organismul copiilor. Cum sunt afectați de fumatul pasiv
A început sezonul infecţiilor respiratorii. Semnalele pe care le transmit ganglionii inflamați
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
CSID
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură