Prezervativul salvează de fapt fertilitatea. Explicația medicilor specialiști


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 10:49
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 08:12
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

În trompele uterine se formează celula din care va apărea, ulterior, un embrion. Integritatea acestora poate fi distrusă dacă în timpul contactului dintre parteneri nu se foloseşte prezervativul.

Poate sună neobişnuit, însă există un motiv pentru care acest mijloc de contracepţie salvează fertilitatea.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: ”Femeile cu peste 4 parteneri au un risc mai mare de cancer de col uterin, sunt studii în acest sens. Și noi le sfătuim să limiteze numărul de parteneri şi să folosească tot timpul un prezervativ, indiferent că îl cunsoc pe băiatul repectiv, pentru că sunt boli asimptomatice, el nu ştie că are un microb, îl transmite şi în general leziunile sunt la femei şi nu la bărbat.”

Prezervativ la fiecare contact intim. Este singura metodă prin care aparatul genital feminin este ferit de infectiie care pot degenera ulterior în cancer de col uterin. Ne referim la infecţia cu HPV. Dar şi de infecţii ale trompelor uterine şi care nu permit ulterior apariţia unei sarcini.

Haideţi să ne uităm în interiorul trompelor uterine. Aici găsim nişte perişori – aşa numiţii cili - care se mişcă în ambele direcţii, controlaţi de hormoni.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: ”Orice infecţie sau inflamaţie va schimba PH-ul şi conţinutul trompelor şi va distruge aceşti cili. De aceea, femei care au infecţii, anexite cum se spune în popor, sunt foarte afectate în zona trompelor şi pot ajunge la trompe nefuncţionale.”

Examenul microbiologic caută, în primul rând, mycoplasma, ureaplasma şi clamidia. Aceşti germeni nu dau simptome, dar distrug interiorul trompelor uterine. Mai mult, aici poate apărea lichid. Iar lichid în trompele uterine înseamnă că sarcina nu va fi posibilă nici pe cale naturală, nici prin fertilizarea în vitro.
Aceasta deoarece o infecţie în zonă va elimina eventualii embrioni. Prezervativul la fiecare contact intim vă fereşte de infecţii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

România are cea mai scăzută natalitate din ultimii 50 de ani. Cuplurile preferă să-și întemeieze o familie în străinătate