Oana Cuzino este cea mai de incredere personalitate medicala din media romaneasca

Ultima actualizare: 14-05-2014 07:05
Oana Cuzino

 Oana Cuzino este personalitate medicala cu expunere in media cu cea mai mare credibilitate din Romania conform celui mai recent studiu comandat de Institutul Aspen Romania.

Prezentatoare a emisiunii “Ce se intampla, doctore?” de la Pro Tv de peste 12 ani, Dr. Oana Cuzino a fost optiunea numarul unu pentru peste 60 % dintre romani atunci cand vine vorba de increderea in personalitatile publice apartinand domeniului medical in cadrul studiului Confido prezentat vineri in cadrul celei de-a treia editii a Bucharest Forum/Healthcare.

Locurile 2 si 3 sunt ocupate de Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi si Prof. Dr. Constantin Ionescu Targoviste, cu un procent de 21%, respectiv 7 %.

Urmatoarele pozitii ale clasamentului sunt ocupate de Dr. Dana Jianu (4,5 %), Dr. Simona Tivadar (4,3%) si Conf. Dr. Lygia Alexandrescu (3,1%).

Tipsurile de zi cu zi pentru un stil de viata sanatos, sfaturile despre alimentatia si modalitatile de prevenire a unei batraneti bolnave, raspunsurile de multe ori directe la problemele solicitate de telespectatori pe site-ul emisiunii sau pe blogul ei au adus-o pe Oana Cuzino pe locul 1 in randul surselor de informare in domeniul sanatatii ale romanilor.

“Sunt onorata ca romanii au incredere in mine. Sper sa reusesc in continuare sa fiu un ghid bun pentru ei printre descoperirile stiintifice, trendurile in materie de ingrijire si stil de viata sanatos, printre noutatile in materie de preventie si tratare a bolilor secolului. Suntem contemporani unor descoperiri colosale in domeniul medical care pot schimba decisiv in bine viitorul omenirii, asa ca este foarte important ca oamenii sa aiba acces la informatii, sa inteleaga ce apare nou si benefic in medicina pentru ei si sa aiba puterea sa actioneze”, declara dr. Oana Cuzino dupa aflarea rezultatelor studiului.

Studiul CONFIDO este realizat trimestrial, in vederea surpinderii dinamicii preferintelor populatiei cu privire la sistemului medical si farmaceutic din Romania si este al doilea val de studiu dupa cel de la finalul anului trecut in care Oana Cuzino este votata de romani drept cea mai de incredere personalitate medicala din media romaneasca.

Rezultatele celui mai recent val au fost facute publice cu ocazia celei de-a III-a editii a Bucharest Forum/Healthcare, organizat de Institutul Aspen Romania in parteneriat cu Link Resource in 4 aprilie 2014, in prezenta Ministrului Sanatatii, a reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a Presedintelui Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

La eveniment au fost de asemenea prezenti reprezentanti ai unor institutii similare din statele membre UE: Marea Britanie, Franta, Suedia, Spania, Croatia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO