Motivul pentru care tensiunea gravidelor în timpul sarcinii trebuie monitorizată permanent


Ultimul update: Joi 13 Februarie 2020 10:27
Data publicarii: Joi 13 Februarie 2020 09:57
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

În cele nouă luni de sarcină, tensiunea gravidelor trebuie monitorizată în permanență. Aceasta deoarece hipertensiunea în sarcină poate duce la complicaţii severe, atât pentru mamă cât şi pentru făt.

 

În cele nouă luni de sarcină, tensiunea gravidelor trebuie monitorizată în permanență. Are fluctuații în anumite etape.
 
În timpul celor 9 luni de sarcina inima se dilată. De asemenea creşte debitul cardiac pentru că volumul sângelui creşte.
Aceste modificări conduc, în mod normal la scăderea tensiunii.
 
Natalia Patrascu, medic primar cardiolog: „În al doilea trimestru de sarcină faţă de normal. Tensiune în mod fiziologic scade. Când creşte, avem un semnal de alarmă.”
 
În plus, din al doilea trimestru de sarcină, uterul creşte şi comprima venele, vasele de sânge care întorc sangele neoxigenat spre inimă. Aceasta înseamnă că gravidă va stoca lichide.

Regula este:  Înainte de sarcina verificaţi-vă tensiunea arterială. De asemenea, în timpul sarcinii se verifică tensiunea la fiecare control la ginecolog. Dacă hiper-tensiunea este diagnosticata înainte sau în timpul sarcinii, aveţi nevoie şi de cardiolog.

Natalia Patrascu: „Am întâlnit cazuri de gravide cu tensiune neglijată şi ajunsă mare şi cu complicaţii măsurare este obligatorie în sarcină. Există tratament şi asta este vestea bună şi toate datele care s-au adunat în ultima vreme confirmă clar că există medicamente sigure oricum, pe parcursul sarcinii poate fi tratament.”
 
Hipertensiune în sarcină netratată are drept complicaţie severă pre-eclamsia severă. Singura cale de rezolvare este inducerea naşterii cu riscul prematurităţii fătului.
 
Hipertensiunea apărută în sarcină dispare în decurs de până la 6 săptămâni după naştere. Uneori însă persistă şi proaspătă mama are nevoie de medicaţie, alta decât în timpul sarcinii.

Există din fericire medicamente permise simultan cu alăptarea.

Boala gravă care se transmite ușor în mijloacele de transport în comun. Care sunt simptomele
Cât de mare este riscul ca fumătorii să dezvolte pneumonie. Avertismentul medicilor
Cât de nociv este un fum de țigară. Sfaturile medicilor