Efectele miraculoase ale catinei asupra organismului. De ce e bine sa le consumam in sezonul rece
Ati ratat fructele de padure din acesta vara? Atunci nu ratati catina. O gasiti pana toamna tarziu. Fructele de padure, adica zmeura, afinele, murele, catina, se afla pe primul loc in topul vegetalelor.
Catina, spre exemplu, poate fi consumata in orice cantitate, daca suportati gustul acrisor. Un singur fruct este o mina de nutrienti.
Dar cum pastrati catina o perioda lunga de timp? Congelarea nu ii distruge calitatile. Mierea este, de asemenea, un consevant perfect care ii amelioreaza si gustul.
In miere se pot conserva si celelalte produse apicole - laptisorul de matca, polenul si propolisul. Fara ajutorul mierii, aceste trei produse ale stupului si-ar pastra calitatile intacte doar la teperatura scauta.
"In felul aceta reustim sa pastam toate substantel active - este vorba de vitamine, enzime, minerale. Iar cand consumati fructele de catina, aveti cel mai bun complex de vitamine si minerale. Pe toata perioada sezonului rece", a spus Cecilia Caragea, consultant nutritie.
Sursa: Pro TV
Etichete: catina, sanatate, alimentatie, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
03-10-2014 09:47