Cum te ajuta tigarile electronice sa te lasi de fumat. Sunt cu 60% mai eficiente decat plasturii cu nicotina sau guma

21-05-2014 17:02


Tigari electronice

Un nou studiu in domeniu a descoperit ca tigarile electronice va pot ajuta sa va lasati de fumat. Si sunt mai eficiente cu 60% decat plasturii cu nicotina, guma sau… vointa.

Oamenii de stiinta au studiat comportamentul a 5.863 de fumatori din Marea Britanie care au incercat sa se lase de fumat fara ajutorul medicamentelor sau specialistilor. Dintre acestia o cincime au declarant ca s-au lasat de fumat, insa folosesc tigari electronice.

Studiul, care sugereaza ca tigarile electronice va pot ajuta sa va lasati de fumat, a fost publicat in revista Addiction (n.r. Dependenta).

"Tigarile electronice ar putea sa imbunatateasca substantial starea de sanatate a populatiei, fiind foarte raspandite, iar beneficiile asociate cu renuntarea la tutun sunt nenumarate", a declarant autorul studiului, profesorul Robert West, la Universitatea College din Londra.

Profesorul West a dezvaluit si ca unele dintre persoanele participante la studiu au fost tentate sa continue sa foloseasca tigarile electronice, chiar daca au renuntatat la cele clasice.

Acesta a adaugat ca riscurile fumatului de tigari electronice nu au fost inca evaluate.

Studiul a fost finantat de organizatia Cancer Reserch UK.

Sursa: Daily Mail