Cum să supravieţuim meselor de Sărbători dacă avem probleme cu inima

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 14 Decembrie 2017 16:34
Categorie: CSID

Aproape jumătate din romanii trecuţi de vârsta majoratului suferă de hipertensiune arterială. Ce se întâmplă cu ei de Sărbători, când mâncarea sărată este, clar, în exces?

Vedem astăzi cum lucrează organismul uman sensibil, în faţa unei situaţii prea puţin plăcute: atunci când presiunea din vasele de sânge este crescută.

Când hipertensiunea e declasata ventriculul stâng se îngroaşă foarte mult şi se adaptează să pompeze mai mult sânge în corp, apoi nu mai face faţă şi ventricului sting se măreşte. Nu mai poate pompa sânge cât trebui. Dacă pierde funcţia de pompă, e insuficientă cardiacă.
Se întâmplă în cazul hipertensiunii diagnosticate, dar netratate TOATĂ viaţa. Pe de altă parte, doar medicaţia...nu ajunge.

Peste 5 grame de sare pe zi nu fac altceva decât să crească volumul fluidelor din orgsanim. Lichidele sunt reţinute tocmai ca să dilueze sarea. Fenomenul e însoţit de creşterea volumului de sânge circulant cee ce înseamnă că va creşte presiune în vase ceeaa ce înseamnă că apare hipertensiunea.

Aşadar, căutaţi să gătiţi acasă. Gustul poate fi potenţat prin plante condimentare - piper, boia, cimbru. De preferat sării...

Analiza pe care trebuie sa o facem o data pe an. Daca nu diagnosticam la timp boala, poate fi fatala

De sărbători...puţin şi bun, spun gurmanzii! În teorie. De fapt, avalanşa culinară nu ţine cont de nimic, zilele acestea. Reţineţi că orice kilogram în plus va forţa sistemul cardio-vascular să alimenteze masa grasă, inutilă pentru acesta. Adică va creşte suplimentar tensiunea! Iată ce ne spun studiile:

Dr. Raluca Naidin medic cardiolog: “Orice kilogram dat jos scade tensiunea arterială sistolica cu cel puţin un punct, dacă slăbim ne scad valorile tensiunii şi vom avem mai puţin tratament şi doze mai mici.”

Excese de Crăciun, apoi în forţa la sala de sport. O strategie... deficitara, adoptată de mulţi, la fiecare început de an. Omul este adaptat doar la mers pe jos în pas alert.

Dr. Iulian Calin Medic specialist cardiolog: “Exerciţiile la sala nu sunt tocmai benefice pentru sistemul cardiovascular, fac să ne crească foarte mult tensiunea arterială.”

Vasele de sânge umane sunt proiectate să suporte o presiune normală, cu valori între 100 şi 130 mm coloana de mercur ziua. Noaptea aceasta trebuie să scadă cu 10-20 de procente. Nu se întâmplă asta, vorbim de hipertensiune şi trebuie să cerem ajutor medical specializat.

Patru milioane de romani sunt diagnosticati cu acest sindrom. Ce ne recomanda medicii

Patru milioane de romani sunt diagnosticati cu acest sindrom. Ce ne recomanda medicii

branula

Copiii ţin minte durerea şi ajung să se teamă de medici. Metodele moderne de anestezie

De ce nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm pufuleţi. Cum ajută creierul

Cum ne-au furat francezii şi bulgarii roşia "inimă de bou", creaţie românescă

Atacurile de panică se pot trata. Care sunt simptomele

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Mancare

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare