Cum să supravieţuim meselor de Sărbători dacă avem probleme cu inima

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 14 Decembrie 2017 16:34
Categorie: CSID

Aproape jumătate din romanii trecuţi de vârsta majoratului suferă de hipertensiune arterială. Ce se întâmplă cu ei de Sărbători, când mâncarea sărată este, clar, în exces?

Vedem astăzi cum lucrează organismul uman sensibil, în faţa unei situaţii prea puţin plăcute: atunci când presiunea din vasele de sânge este crescută.

Când hipertensiunea e declasata ventriculul stâng se îngroaşă foarte mult şi se adaptează să pompeze mai mult sânge în corp, apoi nu mai face faţă şi ventricului sting se măreşte. Nu mai poate pompa sânge cât trebui. Dacă pierde funcţia de pompă, e insuficientă cardiacă.
Se întâmplă în cazul hipertensiunii diagnosticate, dar netratate TOATĂ viaţa. Pe de altă parte, doar medicaţia...nu ajunge.

Peste 5 grame de sare pe zi nu fac altceva decât să crească volumul fluidelor din orgsanim. Lichidele sunt reţinute tocmai ca să dilueze sarea. Fenomenul e însoţit de creşterea volumului de sânge circulant cee ce înseamnă că va creşte presiune în vase ceeaa ce înseamnă că apare hipertensiunea.

Aşadar, căutaţi să gătiţi acasă. Gustul poate fi potenţat prin plante condimentare - piper, boia, cimbru. De preferat sării...

De sărbători...puţin şi bun, spun gurmanzii! În teorie. De fapt, avalanşa culinară nu ţine cont de nimic, zilele acestea. Reţineţi că orice kilogram în plus va forţa sistemul cardio-vascular să alimenteze masa grasă, inutilă pentru acesta. Adică va creşte suplimentar tensiunea! Iată ce ne spun studiile:

Dr. Raluca Naidin medic cardiolog: “Orice kilogram dat jos scade tensiunea arterială sistolica cu cel puţin un punct, dacă slăbim ne scad valorile tensiunii şi vom avem mai puţin tratament şi doze mai mici.”

Excese de Crăciun, apoi în forţa la sala de sport. O strategie... deficitara, adoptată de mulţi, la fiecare început de an. Omul este adaptat doar la mers pe jos în pas alert.

Dr. Iulian Calin Medic specialist cardiolog: “Exerciţiile la sala nu sunt tocmai benefice pentru sistemul cardiovascular, fac să ne crească foarte mult tensiunea arterială.”

Vasele de sânge umane sunt proiectate să suporte o presiune normală, cu valori între 100 şi 130 mm coloana de mercur ziua. Noaptea aceasta trebuie să scadă cu 10-20 de procente. Nu se întâmplă asta, vorbim de hipertensiune şi trebuie să cerem ajutor medical specializat.

Patru milioane de romani sunt diagnosticati cu acest sindrom. Ce ne recomanda medicii
Patru milioane de romani sunt diagnosticati cu acest sindrom. Ce ne recomanda medicii
grapefruit
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
csid
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor