Ce si cat sa mancati de Sarbatori ca sa NU ajungeti la spital. Secretele unei mese copioase, dar si sanatoase

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 13 Februarie 2015 06:49
Data publicarii: Miercuri 31 Decembrie 2014 09:46
Categorie: CSID

Am mancat prea mult, sa iau un medicament pentru digestie! Ca sa mananc si mai mult! Tocmai am descris un cerc vicios, care se poate termina la spital.

Dupa o masa bogata aveti nevoie de repaos alimentar si nu de medicamente. Se numesc fermenti digestivi si se gasesc in orice farmacie. Daca ii luati, nu inseamna ca puteti manca fara limita.

Este vorba tot despre proteine animale, mai precis: extracte din pancreas de porc. Si acestea trebuie metabolizate. 

Ce inseamna viata? Nu este o intrebare filozofica ci una biologica. Se numesc enzime metabolice si tocmai acestea ne mentin in viata. Sunt ajutate zilnic de armate intregi de enzime digestive, denumite si fermenti digestivi. Tot organismul le produce. Cu ajutorul lor, transformati alimentele in substante pe care sunteti capabili sa le folositi.

Enzimele din alimente dispar la temperaturi mai mari de 48 de grade Celsius, asadar prin fierbere. Din pacate, si prin alte procese moderne.

Pentru ca hrana moderna e saraca in enzime extrem de folositoare, a aparut ideea ca le puteti suplini prin medicamente, denumite fermenti digestivi. Aceste medicamente promit si o digestie mai usoara dupa excese alimentare.

Fermentii digestivi se gasesc in orice farmacie. Este vorba in principal de extracte din pancreas de porc, care necesita un efort suplimentar sa fie digerate.

Din toate aceste motive, mancati moderat si includeti la fiecare masa un aliment viu, respectiv o leguma cruda. Iar daca ati facut excese in privinta mancarii, faceti pauza cel putin pana in ziua urmatoare.

Pe de alta parte, daca ati exagerat cu portiile alimentare, va puneti in pericol si mai mare daca exagerati si cu paharele de alcool.

In aceasta perioada, mestecati lent si indelung. Astfel apare senzatia de satietate si va auto-limitati. Iar daca ciocniti un pahar, consumati-l la fel de lent.

Hepatita C, boala pe care cei mai multi o descopera accidental. Cum va puteti proteja impotriva virusului care nu are vaccin
Hepatita C, boala pe care cei mai multi o descopera accidental. Cum va puteti proteja impotriva virusului care nu are vaccin
CSID
Câte feluri de tumori benigne se pot forma în uter
Ce presupune implantul dentar şi care sunt cele mai bune metode pentru pacient
Cum ne dăm seama dacă avem astm. Tratamentele recomandate de specialiști
Suptul degetului și suzeta, benefice pentru bebeluși. Ce au descoperit specialiștii
Cum ajută înotul în sarcină și ce exerciții trebuie evitate
Ce mănâncă Jorje înainte de concerte și cum se meține în formă: “Orice exces te dezechilibrează”
magar
Ce beneficii au cei care consumă lapte de măgăriță, singurul care poate fi băut crud