"Daruiti-le un viitor". O fundatie ii incurajeaza pe germani sa le lase refugiatilor averea prin testament

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02
cuplu de varstnici la notar, ca sa isi scrie testamentul

Daca unii se arata neincrezatori privind bunele intentii ale imigrantilor, o organizatie non-guvernamentala din Germania crede ca ar trebuie ca nemtii sa-i ajute si dupa moarte.

Anunturile publicate in ultima perioada de UN-Fluchtlingshilfe in presa scrisa germana ii incurajeaza pe nemti sa “le daruiasca refugiatilor un viitor” prin testament. Si asta pentru ca fundatia reprezinta Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, colectand donatii pentru aceasta institutie in Germania.

Potrivit Mondorama, anunturile apar la mica publicitate de aproximativ o luna. UN-Fluchtlingshilfe le pune la dispozitie celor interesati un consultant juridic specializat in probleme de succesiune – insa doar prima intalnire cu acest jurist e gratuita si limitata la 45 de minute.

Pe site-ul fundatiei, donatorilor li se promite ca “printr-un testament in favoarea UN-Fluchtlingshilfe, ajutorul pe care il dau va dainui si dupa moarte”. “Multi se simt nesiguri cand e vorba de legislatie si spera ca succiesiune va decurge fara probleme. Dar stiti cu adevarat cine sunt mostenitorii vostri adevarati? Si sunt ei oare cei care vreti sa va tina minte?” ii intreaba pe germani reprezentantii Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati. Pe site li se da si exemplul Gertrudei Richter, fost functionar public in ministerul Economiei si Finantelor care, nevand familie, si-a lasat toate bunurile refugiatilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO