Furt istoric la Resita. Monumentul eroilor germani, tinta hotilor de fier vechi

Ultima actualizare: 07-11-2012 00:38
monumentul eroilor germani

Statuia era in Resita de 95 de ani si se regaseste printre monumentele protejate de lege. Acum o luna, oficialitati germane care venisera sa depuna coroane in memoria eroilor, cu ocazia Zilei Mortilor, au descoperit monumentul vandalizat.

In urma constatarii s-au facut plangeri la Primaria orasului, la Politie si la firma care se ocupa cu administrarea cimitirului unde se afla monumentul. S-a mers chiar mai departe de atat, facandu-se o interpelare catre ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, de catre Ovidiu Gant, deputatul minoritatilor germane in Parlamentul Romaniei. “Am facut o interpelare catre domnul ministru in vederea prinderii faptasilor. Pana in momentul actual nu am primit niciun raspuns”, a declarat Ovidiu Gant.

In momentul actual se fac cercetari, dar nu s-a descoperit inca autorul furtului. Din primele date, vinovatii sunt hotii de fier vechi. “Este un eveniment regretabil. Acest monument dateaza din Primul Razboi Mondial. Am vorbit si cu cei de la Primarie si s-a stabilit reconstructia monumentului pentru anul viitor”, a declarat Erwin Josef Tigla, presedintele Forumului Democratic al Germanilor, din judetul Caras-Severin.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO