Cinci primari si zeci de angajati ai primariilor din Caras-Severin, anchetati de DNA pentru coruptie

04-06-2013 10:19


Sediul DNA

 Procurorii Directiei Generale Anticoruptie Timisoara audiaza cinci primari si zeci de angajati ai primariilor din judetul Caras-Severin intr-un dosar de coruptie.

 Printre ei este anchetat din nou si fostul director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Romica Anculia, condamnat la 8 ani de inchisoare pentru fraude cu fonduri europene APIA.
Cu recomandarea sa, omul de afaceri Tudor Jurj a incheiat contracte pentru reamenajarea pajistilor , cu valoare sub 15.000 euro pentru a se putea elimina licitatia, cu primariile din Caras Severin. Ulterior, banii erau impartiti: o parte ajungea la Romica Anculia, o parte la primar si o alta ii ramanea omului de afaceri. Lucrarile nu au fost deloc efectuate sau doar partial, insa comisiile de receptie au intocmit documente din care reieseau ca banii europeni erau folositi cum se cuvine.

Primarii si angajatii primariilor din Caras Severin precum si mai multi membri ai comisiilor de receptie a lucrarilor de amenajari a pasunilor au fost chemati astazi la DNA Timisoara pentru audieri.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO