Povestea lui Bjorn, conducatorul unei comunitati de suedezi care traiesc asemeni stramosilor lor vikingi

14-05-2014 17:37


Viking

O comunitate de suedezi de pe coasta de sud a tarii a ales sa traiasca intocmai ca stramosii lor vikingi.

Björn Jakobsen este "regele" unui clan modern de luptatori din Malmo, Suedia, care incearca sa demonstreze ca vikingii nu au disparut niciodata. Björn spune ca viata de viking este fascinanta si nu intentioneaza sa se intoarca prea curand la viata moderna, scrie The Daily Mail.

"E un stil de viata misterios. Pot oricand sa ma intorc in lumea moderna, in momentul in care pasesc in afara satului. Pot sa plec si sa ma uit la TV, dar cand ma intorc realizez cat de frumoasa e viata de viking", a declarat "regele" Bjorn.

In viata de zi cu zi, vikingii moderni se ocupa cu agricultura, insa, fiind rege, Bjorn nu trebuie sa munceasca, daca nu vrea.

"Toti ceilalti vikingi lucreaza pe camp sau in ferme, dar eu pot sa imi petrec timpul privindu-i, navigand sau stand de vorba", a povestit el.

VEZI AICI IMAGINI CU VIKINGII MODERNI

Barbatul este hotarat sa schimbe reputatia stramosilor sai. "Toti cred ca vikingii aveau coarne. Nu aveau. Purtau haine din matase si erau inarmati cu un arc si o sulita. Unii purtau coifuri pentru protectie, din care ieseau bucati metalice, dar nu erau coarne", a spus Jacobsen.

Din fericire pentru Bjorn, vikingii sai au renuntat la lupte. "Viata moderna e foarte grabita, cu toata aceasta tehnologie. Aici te poti relaxa si poti primi marea si apusul. Te poti linisti", a marturisti el.

Sursa: Daily Mail

Tags: vikingi, suedia, rege,

VIDEO PROTVPLUS.RO