Un politist din Rusia, erou national dupa ce a lovit o masina in care era si un copil. Explicatia pentru gestul sau

Dată publicare: 28-07-2015 13:47
Dată actualizare: 31-07-2015 07:08


accident Rusia politist erou

Aleksandr Kosolapov, un agent de circulatie din orasul Abakan, a devenit erou national dupa ce a salvat cateva sute de copii pe o sosea din Siberia.
 

Politistul era la volanul masinii de serviciu, escortand noua autobuze pline ochi cu elevi care se intoarceau din tabara. Pe soseaua care duce spre Abakan (capitala Republicii Hakasia din sudul Siberiei), a vazut deodata venind pe contrasens, cu mare viteza, o masina care se indrepta drept spre autocarele in care se gaseau aproximativ 300 de copii.

Negasind alta solutie, Kosolapov a trecut in fruntea coloanei, a accelerat si s-a izbit frontal cu conducatorul auto al masinii care venea pe contrasens. Vehiculul de politie a fost distrus iar agentul a scapat cu viata ca prin miracol. Pasagerii masinii scapate de sub control, printre care un copil de zece ani, sunt raniti, dar in afara oricarui pericol, la spitalul din Abakan, iar conducatorul auto responsabil de accident va fi anchetat.

Aleksandr Kosolapov este acum un adevarat erou in Rusia, scrie “Russia Today” si, dupa ce isi va reveni, va primi vizita copiilor pe care i-a salvat.
 

Sursa: Russia Today


VIDEO PROTVPLUS.RO