Un olandez a ucis peste 50.000 de gaste in microbuzul sau. "In fiecare zi mi se spune ca sunt nazist"

Ultima actualizare: 18-06-2015 07:07
gaste cenusii in zbor

Chiar in inima Europei, in Olanda, autoritatile apeleaza la camera de gazare. Motivul e insa legat de salvarea de vieti omenesti, fiindca victimele sunt pasarile salbatice.

Arie den Hertog este unul dintre cei mai blamati oameni din Olanda. Si asta pentru ca meseria lui este cea de exterminator de gaste salbatice cenusii. Autoritatile de la Haga considera ca aceste pasari s-au inmultit peste masura, astfel incat apeleaza constant la serviciile lui den Hertog, considerat un expert in exterminarea gastelor – prin gazare.

Intr-o singurs saptamana, scrie New York Times, den Hertog a ucis peste 7.000 de gaste cenusii. Le inghesuie in spatele microbuzului sau special, de conceptie proprie, apoi le intoxica cu dioxid de carbon. “Nu e amuzant, dar cineva trebuie sa faca si asta”, spune olandezul. Guvernul apeleaza la serviciile sale, deoarece altminteri inmultirea gastelor ar putea duce la distrugerea pasunilor sau la acccidente aeriene. De vina sunt, de altfel, aceleasi autoritati, deoarece in 1999 au interzis vanarea acestor pasari, care s-au inmultit apoi fara control, de unde mai inainte erau pe cale de disparitie.

Den Hertog este acuzat insa de ecologisti ca e “la fel de rau ca nazistii” si ca foloseste metode imprumutate de la acestia. “Aproape in fiecare zi mi se spune ca sunt nazist”. La un moment dat, a renuntat la gazare din cauza protestelor opiniei publice si a fost nevoit sa ucida pasarile prin impuscare sau lovindu-le cu ciocanul – metode atat de brutale, incat i s-a cerut sa revin la gazare. Barbatul spune ca iubeste aceste pasari si le considera foarte inteligente – de aceea a si pus la punct o metoda “umana” de exterminare a lor.

Mai mult, den Hertog afirma ca, daca el nu si-ar face treaba, zborurile de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam ar putea avea probleme cu stolurile de gaste. “Daca eu imi fac meseria, pilotii nu trebuie sa isi faca griji in privinta meseriei lor”, spune el. De altfel, acesta a fost si motivul pentru care a primit primul contract de exterminare a gastelor de la autoritatile olandeze, acum sapte ani. Intre timp, den Hertog estimeaza ca a ucis 50-60.000 de pasari – adica aproape o zecime din populatia de gaste cenusii din Olanda.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!