"Trei zile de carantina si boala." Croaziera de cosmar pentru pasagerii unui vas de lux din Caraibe

Dată publicare: 30-01-2014 13:37
Dată actualizare: 02-02-2014 06:57


Explorer of the Seas

630 de pasageri si 54 de membri ai echiajului unui vas de croaziera care a fost lovit de un virus, au ajuns, in sfarsit, la tarm.

Pasagerii vasului Explorer of the Seas, aflat intr-o croaziera in Caraibe, au coborat de pe vasul companiei Royal Caribbean vomitand si suferind de diaree, in momentul in care a ajuns in port.

Croaziera a fost intrerupta neasteptat, in momentul in care aproape 700 de persoane, pasageri si membri ai echipajului, au fost loviti de un virus.

Dupa debarcare, pasagerii au povestit cosmarul prin care au trecut. Calatorii fost inzolati, in carantina, in cabine iar toate obiectele pe care le-au atins au fost adunate in saci de izolare biologica.

"Äm avut parte de trei zile de carantina si boala", a declarat Susan Rogutski, ale carei simptome gastrointestinale au fost atat de grave in prima zi de calatorie, incat a trebuie sa fie tarata, la propriu, in infirmeria vasului.

Un alt pasager, Carl Kern, a povestit cum vasul mirosea a diaree si a voma.

Pasagerii au primit, drept compesatie, o reducere de 50% la o croaziera viitoare, dar unii dintre pasageri nu au fost multumiti.

Fran Kern, unul dintre pasageri, a declarat ca "n-am vizitat prea multe dintre porturi. E dezamagitor sa platim toti acesti bani si sa nu apucam sa vizitam porturile."

Centrul de Control al Bolilor a declarat ca nu a fost identificata cauza bolii, dar ca au colectat mostre, care vor fi analizate in laborator.

Sursa: 9news.com


VIDEO PROTVPLUS.RO