Transformarea unei adolescente din Congo, operata de o tumoare, de marimea unei mingi de fotbal, care i-a crescut pe fata

10-10-2014 13:19

grace

Suferinta s-a incheiat pentru o adolescenta de 17 ani din Congo. Grace a scapat printr-o interventie chirurgicala de o tumoare de marimea unei mingi de fotbal.

Tumoarea a desfigurat-o complet pe fata din Congo iar medicii se temeau ca in viitor o va sufoca. In ciuda dimensiunilor impresionante ale tumorii care a evoluat de cand Grace avea 7 ani, fata putea sa manance, sa vorbeasca si sa respire. Insa ii era frica si rusine sa iasa afara din casa.

Salvarea a venit de la o echipa de medici din cadrul ONG-ului Mercy Ships, un vas cu o echipa de specialisti internationali care calatoreste in jurul lumii si ajuta persoanele defavorizate, in special pe cele din regiunile africane sarace.

Medicii au aflat de cazul fetei dupa ce un preot crestin i-a publicat povestea pe un site. Pentru a o scapa de tumoare, medicii i-au sectionat gatul ca sa aiba acces la maxilar. Dupa interventie Grace s-a refacut complet. Desi a ramas cu cicatrici, este fericita ca poate iesi din casa fara a atrage atentia si isi doreste sa studieze pentru a ajunge medic.

Sursa foto

Sursa: Huffington Post

Tags: congo, grace, operatie,


VIDEO PROTVPLUS.RO