S-au intalnit prima oara si s-au privit de la o diferenta de 1.89 metri. Cel mai inalt om, fata in fata cu cel mai mic. FOTO

13-11-2014 14:44


record inaltime

O intalnire a extremelor a avut loc atunci cand cel mai inalt om de pe planeta s-a intalnit, fata in fata, cu cel mai mic.

Evenimentul a fost cu atat mai interesant cu cat cei doi s-au vazut pentru prima data cu ocazia Zilei Internationale a Recordurilor Guiness, scrie Daily Mail.

Diferenta de 1 metru si 89 de centimetri nu a reprezentat un impediment in legarea unei prietenii speciale atunci cand Sultan Kosen si Chandra Dangi s-au vazut pentru prima oara.

Primul are o inaltime de 2,43 de metri, in timp ce al doilea nu masoara mai mult de 54,6 de centimetri. Cu toate acestea, au acceptat sa pozeze in fata Palatului Parlamentului din Marea Britanie. Toate acestea s-au intamplat in contextul in care reprezentantii Guiness au sarbatorit 60 de ani de la aparitia primei enciclopedii a recordurilor.

Sultan Kosen, din Ankara, Turcia, este fermier, si a fost primul om de peste 2 metri care sa fi fost omologat de Guiness World Book in ultimii 20 de ani. In varsta de 31 de ani, barbatul a obtinut titulatura de cel mai inalt om din lume in 2009, atunci cand l-a detronat pe Xi Shun, de 63 de ani, din China, care, in 2005, masura 2,36 de metri. Si tot Kosen detine recordul pentru persoana cu cele mai lungi maini si pana de curand si pentru cele mai lungi picioare.

“Niciodata nu mi-am inchipuit ca as putea sa ajung in carte, am visat la asta, dar a fost o surpriza mare pentru mine”, a spus Sultan Kosen.

In ciuda aparentelor, nici Chandra Dangi nu se lasa mai prejos. Specialistii spun ca inaltimea lui este aceeasi cu cea a sase conserve de fasole puse una peste alta. O diferenta de numai cinci centimetri l-a adus in topul clasamentului, asta pentru ca Gul Mohammed, din New Delhi, masoara numai 54,1 de centimetri.

La evenimentul organizat cu aceasta ocazie au participat 325 de persoane incluse in Cartea Recordurilor, prilej cu care au parcurs un traseu de 2 kilometri prin centrul Londrei, itinerariu care a inclus atractii turistice precum Turnul Londrei, Shard, sediul primariei si Podul Londrei.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO