Reactia alergica la un medicament a transformat-o intr-o mumie. Cum arata tanara de 19 ani inainte de boala

11-07-2014 18:14

Danika Heron

O tanara care a suferit o alergie la medicamente, din cauza careia a fost la un pas de moarte, a fost externata din spital inainte sa fie diagnosticata corect.

In ziua in care a implinit 19 ani, Danika Heron, din Australia, a sesizat o mica eruptie de culoare rosie care i-a aparut pe piept si care a inceput sa se raspandeasca apoi pe tot corpul. S-a dus la un spital din Sydney, dar medicii i-au spus ca are o intoxicatie alimentara, cu toata ca Danika le-a spus ca incepuse de curand sa ia un nou medicament pentru epilepsie. Desi corpul ei era acoperit de-acum de basici, medicii au trimis-o acasa, potrivit Daily Mail.

In decursul a patru zile, starea ei s-a agravat atat de mult incat atunci cand a fost dusa la spital, medicii au bandajat-o complet.

La a doua internare, tanara a fost diagnosticata cu Sindromul Stevens-Johnson, o afectiune cu potential letal. In 90 la suta din cazuri, aceasta afectiune este provocata de medicamente, iar 30 la suta din pacientii care contacteaza sindromul mor.

Din fericire, Danika a avut noroc, iar acum, la 6 saptamani dupa ce a fost diagnosticata, se recupereaza. Desi starea ei nu mai este la fel de grava si viata nu-i mai este amenintata, Danika inca isi pierde unghiile si nu iese din casa. Totusi, medicii sunt optimisti si spun ca in cateva saptamani va disparea ultimul semn al bolii.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO