Reactia alergica la un medicament a transformat-o intr-o mumie. Cum arata tanara de 19 ani inainte de boala

Ultima actualizare: 14-07-2014 01:28
Danika Heron

O tanara care a suferit o alergie la medicamente, din cauza careia a fost la un pas de moarte, a fost externata din spital inainte sa fie diagnosticata corect.

In ziua in care a implinit 19 ani, Danika Heron, din Australia, a sesizat o mica eruptie de culoare rosie care i-a aparut pe piept si care a inceput sa se raspandeasca apoi pe tot corpul. S-a dus la un spital din Sydney, dar medicii i-au spus ca are o intoxicatie alimentara, cu toata ca Danika le-a spus ca incepuse de curand sa ia un nou medicament pentru epilepsie. Desi corpul ei era acoperit de-acum de basici, medicii au trimis-o acasa, potrivit Daily Mail.

In decursul a patru zile, starea ei s-a agravat atat de mult incat atunci cand a fost dusa la spital, medicii au bandajat-o complet.

La a doua internare, tanara a fost diagnosticata cu Sindromul Stevens-Johnson, o afectiune cu potential letal. In 90 la suta din cazuri, aceasta afectiune este provocata de medicamente, iar 30 la suta din pacientii care contacteaza sindromul mor.

Din fericire, Danika a avut noroc, iar acum, la 6 saptamani dupa ce a fost diagnosticata, se recupereaza. Desi starea ei nu mai este la fel de grava si viata nu-i mai este amenintata, Danika inca isi pierde unghiile si nu iese din casa. Totusi, medicii sunt optimisti si spun ca in cateva saptamani va disparea ultimul semn al bolii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO