Om deghizat in vulpe, inchis in cusca la gradina zoologica din Karachi. "Este o creatura mitologica". VIDEO

Ultima actualizare: 28-06-2014 07:03
cusca creatura mitologica

O creatura mitologica, jumatate om, jumatate vulpe, se ascunde intr-o cusca modesta la gradina Zoologica din capitala Pakistanului. Cel putin, asa sustine inscriptia de pe cusca, fiindca in realitate creatura e mai degraba penibila decat mitologica.

Creatura e cunoscuta dept Mumtaz Mahal si ar trebui sa fie o printesa cu coada de vulpe. Dar daca nu sunteti pakistanezi, o sa vi se para ca e mai degraba un actor prost machiat cu o basma pe cap si o blana jumilita de vulpe legata de gat.

Responsabilii gradiniii zoologice din Karachi spun insa ca este creatura fantastica kitsune si se lauda ca e singurul animal de la ZOO care poate vorbi. Asa ca in jurul custii e permanent inghesuiala, mai ales ca se presupune ca Mumtaz Mahal poate sa si prezica viitorul.

Cand eram mic, ma speriam de ea”, spune Zarish, unul dintre vizitatorii intervievati de ziarul pakistanez Express Tribune. „Acum stiu ca e o iluzie optica, dar tot ma distreaza si uneori ma mai si sperii de ea”. Mesajul de pe cusca ii indeamna pe vizitatori sa se uite cu mare atentie la creatura „cu cap de om si trup de animal”, desi ii avertizeaza ca e o iluzie, pentru ca nu cumva totusi cineva sa creada ca e chiar o vulpe cu chip de femeie.

Blana si basmaua de kitsune au fost imbracate de-a lungul anilor de multi actori amatori, care isi pregatesc dinainte un monolog cu care sa cucereasca publicul, dar si replici pentru copii. Chiar si una din vedetele cinematografiei pakistaneze, Rahim Baksh Hero, recunoaste ca in tinerete a fost Mumtaz Mahal, in principal din lipsa de bani.

 

Si desi pentru noi e mai degraba o creatura penibila decat una mitologica, personajul continua sa fie foarte popular printre vizitatorii gradinii zoloogice, politicieni si actori fotografiindu-se cu Mumtaz Mahal mai degraba decat cu tigrii sau elefantii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO