O tanara de 19 ani a inotat intr-un rau, iar dupa o saptamana a murit. Ce detaliu socant se afla in spatele decesului

Dată publicare: 13-09-2016 12:54
Dată actualizare: 16-09-2016 07:41


Kerry

Kerry Stoutenburgh, in varsta de 19 ani, a murit din cauza unei amibe care i-a consumat creierul, dupa ce a inotat intr-un rau, in Maryland, SUA, in timpul vacantei de vara.

Amiba mortala a patruns in sistemul circulator al fetei dupa ce a inotat in Raul Octoraro. Microorganismul poate patrunde prin nas, in timpul inotului in lacurile cu apa dulce sau in rauri, potrivit the Sun

Amiba poate ajunge la creier, provocand, de obicei, o infectie fatala, iar moartea survine la 5 zile dupa aparitia primelor simptome.

Doctorul Carol Smith a declarat: “E un tip de infectie catastrofala. Poate provoca moartea intr-un timp scurt”.

Kerry a fost spitalizata la o saptamana dupa ce a inotat in rau, din cauza simptomelor, voma si duerile de cap persistente. I s-a oferit un tratament si a fost trimisa acasa, dar s-a intors la spital, fiindca starea ei se inrautatise.

Doctorii au presupus ca tanara suferea de meningita, dar testul a iesit negativ. Kerry a murit pe 31 august, la 11 zile de cand se presupune c-ar fi contactat amiba. Oamenii se pot infecta doar daca microorganismul le patrunde in nas, nu daca inghit apa.

Rata de mortalitate din cauza acestei boli este mai mare de 97%, potrivit Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor. Doar 3 oameni, din cele 138 de cazuri inregistrare in SUA, au supravietuit, perioada fiind intre 1962 si 2015.

 

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO