"Mormantul lui Iisus Hristos nu este la Ierusalim". Teoria care ii socheaza pe toti crestinii

Ultima actualizare: 22-10-2012 06:05
Mormantul lui Hristos, in Japonia

Fara nicio umbra de indoiala, japonezii sustin ca mormantul Mantuitorului se afla intr-un sat cu 2.800 de locuitori din prefectura Aomori, numit Shingo.

Exista chiar o intreaga industrie locala bazata pe aceasta supozitie. Drumul pana la mormantul lui Iisus Hristos este plin de indicatoare si explicatii, iar totul se bazeaza, se pare, pe o descoperire pe care sustine ca a facut-o un localnic.

Conform spuselor sale, Iisus a scapat de crucificare si a emigrat in Japonia, unde a trait o viata de simplu fermier, cultivator de orez. 

In 1935 Kyomaro Takenouchi a gasit in zona o serie de documente vechi de milenii - acestea detaliau evadarea lui Hristos din Tara Sfanta, scrie The Japan Times.

Hhristos a vizitat mai intai Japonia pe cand avea 21 de ani si s-a intors in Iudeea la varsta de 33. Intre timp, in document se spune ca Iisus a invatat cultura si limba japoneza, inainte sa se intoarca la Ierusalim. Pana la urma Hristos nu a fost cel crucificat, sustin japonezii, ci fratele sau mai mic, Isukiri, care a preluat aceasta povara si s-a lasat crucificat in locul sau. Iisus a fugit apoi in Siberia, iar la cativa ani a ajuns, in portul Hachinohe, la doar 40 km de Shingo. Acolo s-a casatorit, a avut trei copiii si a trait fericit pana la varsta de 106 ani.

Potrivit legendelor locale, Hristos nu a infaptuit niciun miracol in perioada de exil japonez. In plus, documentele Takenouchi relateaza si despre originile extraterestre ale omenirii, despre istoria Atlantidei si despre cum familia Sawaguchi din Shingao este de fapt descendenta din Iisus.

In multiple interviuri, membrii familiei Sawaguchi si-au exprimat ideile legate de sangeme "mesianic" ce le curge prin vene. Ei sunt budhisti, in loc sa fie crestini. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO