Mesajul disperat al unei femei din Marea Britanie: "Ajutor, piciorul meu cantareste 108 kilograme"

Dată publicare: 14-02-2013 23:00
Dată actualizare: 17-02-2013 06:46


Mandy Sellars

"Va rog, ajutati-ma"! Este mesajul diperat al unei femei din Marea Britanie, care sufera de o maladie rara, pentru medici, dupa ce piciorul drept a ajuns sa-i cantareasca nu mai putin de 108 kilograme.

Mandy Sellars, in varsta de 38 de ani, din Lancashire, Marea Britanie sufera de Sindromul Proteus (n.r. Sindromul Proteu (sau sindromul Proteus), cunoscut si sub numele de sindromul lui Wiedemann, dupa pediatrul german Hans-Rudolf Wiedemann, este o afectiune congenitala care determina hiperplazia pielii si dezvoltarea anormala a oaselor, insotite adesea de tumori localizate intr-o jumatate a corpului. Sindromul Proteu este numit astfel după zeul grec Proteu, care iai putea schimba infatisarea. Sursa: wikipedia.ro), o afectiune prezenta la numai 120 de oameni din intreaga lume, potrivit The Sun.

Chiar daca trupul femeii este zvel – Mandy poarta marimea 12 la bluze – picioarele acesteia sunt supradimensionate.

Poreclita "Femeia Picior Gigant", Mandy a fost nevoita sa-si amputeze, in 2010, membrul inferior strang, dupa ce acesta a ajuns la peste 31 de kilograme si s-a infectat. Dupa operatie, piciorul a inceput sa creasca din nou, mai rapid ca niciodata. Iar cel drept a ajuns la de 108 kilograme, adica mai mult decat greutatea medie a unui barbat.

Cazul lui Mandy Sellars nu apare pentru prima data in presa internationala. Insa, noul documentar despre femeie o prezinta pe aceasta la un consult la Spitalul Addenbrooke din Cambridge. Acolo, medicul care a diagnosticat-o pentru prima data a descoperit un nou tratament, care, spera femeia, va stopa cresterea picioarelor.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO