Malformatia care i-a distrus copilaria. Cum arata azi tanarul care s-a nascut cu "piept de cocos". FOTO

10-06-2015 09:24


Doctor, medic, radiografie

Un adolescent din Marea Britanie s-a nascut cu o malformatie cunoscuta sub denumirea de Pectus carinatum sau "torace in piept de cocos".

Este vorba despre o deformare care apare la nivelul toracelui, caracterizata prin protruzia sternului si a coastelor.

James Jack Stark, in varsta de 14 ani, s-a nascut cu aceasta malformatie, iar copilaria a fost pentru el un calvar. Din cauza aspectului fizic, copilul se izolase total si refuza sa iasa la joaca de teama ca o sa fie sursa de amuzament pentru ceilalti copii.

Din fericire, o noua procedura medicala l-a ajutat pe baiat sa arate normal, la fel ca fratele sau vitreg, scrie BBC.

Medicii de la Spitalul St. Anthony au creat o proteza speciala pe care James a fost nevoit sa o poarte in zona pieptului timp de un an de zile. La final, cand centura respectiva a fost data jos, toracele baiatului arata normal.

"Isi detesta trupul, nu avea deloc incredere in el, se izolase total. L-am gasit intr-o dimineata in garaj, plangea si spunea ca vrea sa isi zdrobeasca pieptul cu un ciocan pentru a arata si el ca restul copiilor. Acum, el e un alt om. Se simte foarte bine in propriul trup. Mi-a spus ca isi doreste o cariera in armata", a declarat mama lui James.

Persoanele afectate de pectus carinatum prezinta dificultati in respiratie, scaderea rezistentei la efort fizic, dispnee si rigiditatea toracelui cu scaderea progresiva a compliantei pulmonare si cresterea frecventei infectiilor tractului respirator.

 

Kid with pigeon chest has a life-changing op

Posted by Daily Mail on Tuesday, June 9, 2015

 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO